نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای چگونه است؟ فشارخون از جمله بیماریهای رایج است که جوان و پیر نمیشناسد. به همین دلیل، بسیاری از افراد تمایل دارند برای پیشگیری از آن و همچنین کنترل مداوم فشار خون خود یک دستگاه فشارسنج خریداری کنند
این روزها بیشتر از دستگاه فشارسنج عقربهای و دیجیتالی استفاده میشود. قیمت مدلهای دیجیتالی نسبت به عقربهای بالاتر است. از سویی نحوه کار با فشارسنج عقربهای را حتماً باید یاد بگیرید. نحوه کار بسیار آسان بوده و در این مقاله بهطور کامل با آن آشنا میشوید. همیشه این نکته مهم را به خاطر بسپارید که قیمت دستگاه فشار خون ارزان، دلیل بر بیکیفیتی آن نیست!!
اتفاقاً بسیاری از دستگاهها ارزان کیفیت خوبی دارند و تا مدتها برای شما کار میکنند. اگر شما هم میخواهید با نحوه کار دستگاههای عقربهای آشنا شوید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
آموزش نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای
نحوه کار با فشارسنج عقربهای عبارت است از:
1 . نصب تجهیزات فشارسنج عقربهای اولین مرحلهای است که باید انجام شود. برای این کار باید بنشینید و دستگاه را از جعبه خارج و کاف و لوله آن را به دستگاه متصل کنید. نصب این تجهیزات باید به درستی انجام شود تا فشارسنج، فشار شما را بهطور صحیح نشان دهد.
2 . در مرحله دوم باید بازو را تا سطح قلب بالا آورده به نحوی که آرنج شما خم شود. درواقع، آرنج باید به صورت موازی با قلب شما باشد. این کار باعث میشود تا فشار خون شما بالاتر یا پایینتر از حد معمول نشان داده نشود. حتماً باید بازوی شما روی تکیهگاه و یا یک سطح ثابت قرار بگیرد.
3 . در مرحله سوم باید کاف را به دور قسمت بالایی بازو پیچیده و با چسب کاف محکم کنید. در صورت داشتن لباسی با آستینهای ضخیم، آستین خود را بالا بزنید؛ در لباسهای نازک نیازی به بالازدن آستین نیست.
4 . نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای در مرحله بعد این گونه است که باید مطمئن شوید که کاف زیاد شل و سفت نبوده و به اندازه دو انگشت زیر کاف جا میگیرد. درواقع، اگر شل بسته شود، سرخرگ به درستی فشرده نشده و فشار شما را پایینتر نشان خواهد داد. در صورت محک بستن کاف، فشار شما بالاتر از حد معمول نشان داده میشود.
5 . در مرحله پنجم، فشارسنج را از قسمت دیافراگم روی بازوی خود قرار داده و قسمت دیافراگم گوشی پزشکی، بایستی به شکل صاف روی پوست و زیر کاف قرار بگیرد. سپس گوشی را در گوشهایتان بین انگشت وسط و اشاره قرار داده و در این موقعیت شما تا هنگام باد کردن کاف نباید هیچ صدایی را بشنوید.
6 . در مرحله ششم نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای، باید دستگاه را در یک جای ثابت قرار داده و محکم کنید. همیشه از وجود نور کافی مطمئن شوید.
7 . در این مرحله باید با برداشتن نوار پلاستیکی، سوپاپ آن را محکم کنید. همچنین سوپاپ برای جلوگیری از خروج هوا هنگام پمپ کردن، باید بهطور کامل بسته شود. سپس سوپاپ را در جهت عقربههای ساعت تا متوقف شدن آن بپیچانید. همچنین سوپاپ را زیاد سفت نکنید؛ زیرا پس باز کردن سوپاپ هوا خیلی سریع وارد میشود
8 . نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای به این صورت است که پس از بادکردن کاف باید پمپ کردن را ادامه داده تا عقربه روی فشارسنج به فشار 180 میلی متر برسد. فشار کاف باعث مسدود شدن یک سرخرگ بزرگ شده و جریان خون بهطور موقت متوقف خواهد شد. به همین دلیل، هنگام باز و بستهکردن کاف، فرد کمی احساس درد میکند.
9 . در این مرحله، با آزاد کردن سوپاپ و چرخاندن آن خلاف عقربههای ساعت، هوای موجود در کاف به صورت آهسته خارج میشود. در این حالت نگاه خود را روی دستگاه نگه داشته و زمان را جوری تنظیم کنید که عقربه با سرعت 3 میلی متر در ثانیه به طرف پایین حرکت کند.
10 . در این مرحله فشارخون سیستولیک را یادداشت کرده و در حین کاهش آن، کوشی پزشکی را برای شنیدن ضربان به کار ببرید. پس از شنیدن نخستین صدای ضربه، عدد فشار روی فشارسنج عقربهای را مشاهده و یادداشت کنید.
11 . پس از آن به صفحه دستگاه فشار خون نگاه کرده و و با شنیدن صدای صفیرمانند و قطع این صدا از طریق گوشی پزشکی، فشار دیاستولیک خود را یادداشت کنید.
12 . در مرحله نهایی نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای، اگر فکر میکنید که فشار را بهطور دقیق اندازه نگرفتهاید، دوباره اقدام به گرفتن فشار کنید. فشارخون، در طی زمان نوسان داشته و اگر هر 5 تا 10 دقیقه اقدام به اندازهگیری فشار خون کنید، به عدد درستتری دست خواهید یافت.
13 . نکته: در صورتی که تصور میکنید فشار شما دقیق گرفته نشده است؛ دوباره با یک دست دیگر اقدام به گرفتن فشار کنید.
نحوه خواندن شمارههای فشارخون (نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای)
بسیاری از افراد از مفهوم اعداد روی فشارسنج اطلاعی ندارند. افرادی که دستگاه فشارسنج ارزان و باکیفیت خریداری میکنند بهتر است که اطلاعاتی در مورد اعداد روی دستگاه فشارسنج نیز به دست آورند. این اطلاعات به آنها کمک میکند تا از بالابودن و پایین بودن فشار خود مطلع شوند. در ادامه با تفسیر اعداد فشار خون بهطور کامل آشنا میشوید.
- فشار خون نرمال: عدد سیستولیک کمتر از 120 و عدد دیاستولیک کمتر از 80 میلی متر جیوه
- فشار خون تقریبا بالا: عدد سیستولیک بین 120 و 139 و عدد دیاستولیک بین 80 و 89 میلی متر جیوه
- فشار خون بالا سطح 1: عدد سیستولی بین 140 و 150 و عدد دیاستولیک بین 90 و 99 میلی متر جیوه
- فشار خون بالا سطح 2: عدد سیستولیک بیش از 160 و عدد دیاستولیک بیش از 100 میلی متر جیوه
- فشار خون بالای بحرانی: عدد سیستولیک بیش از 180 و عدد دیاستولیک بیش از 110 میلی متر جیوه
در صورت بالا بودن فشار خون از قرص مخصوص فشار خون استفاده کنید و یا به بیمارستان یا کلینیک بروید.
خلاصه
هر چند که فشار خون یک بیماری ساده به نظر میرسد؛ اما این بیماری در صورت عدم درمان و کنترل میتواند به مرگ شما در اثر ایجاد سکتهها قلبی و مغزی منجر شود. درواقع، از مهمترین عوارض فشار خون بالا، سکتههای قلبی و مغزی هستند. بهترین راهکار برای جلوگیری از این مشکل، خرید دستگاه فشارسنج است. بعضی از افراد به دلایل مختلف فشار سنج عقربهای را به فشارسنج دیجیتالی ترجیح میدهند. در این مقاله بهطور کامل درباره طرز کار با فشارسنج عقربهای آشنا شدید. امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات کامل درباره نحوه کار با دستگاه فشارسنج عقربه ای را به دست آورید.